Комунальне некомерційне підприємство

Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи

Про центр реабілітації

Про центр реабілітації

На базі Вінницького будинку дитини, який побудований у 1980 році загального типу, у 1990 році було створено відділення реабілітації на 10 ліжок для дітей з ДЦП та іншими органічними утвореннями ЦНС, тобто відділення мало використовує неврологічний профіль.

Згодом почався процес перепрофілювання будинку дитини в спеціалізований заклад, здатний надавати медико-педагогічну корекцію та реабілітацію найбільш складної категорії дітей.

У 1993 році заклад отримав статус спеціалізованого, для дітей з пошкодженням ЦНС та порушеннями психіки.

Ми працюємо протягом 30 років, маємо гарний досвід роботи, доброго напрацювання, підготовлених фахівців. Запроваджуємо нові методики та принципи реабілітації, використовуючи мультидисциплінарний підхід, співпрацюємо з реабілітаційними інституціями (навчання, підвищення кваліфікації, удосконалення і перейняття досвіду) з Центром реабілітації Ю.В.Мартинюка м. Київ та міжнародним Центром І.І. Козявкіна м. Трускавець.

2004 року Центр також набув статусу психіатричного профілю, тобто відбулася зміна Концепції і в бік реабілітації дітей з порушеннями мови, моторики, поведінки та психічних порушень.

У 2009-2010 рр. відповідно до реформування для дітей-сиріт і дітей, забезпечення батьківського піклування, проведено реорганізацію закладу і створено принципово - нову модель будинку дитини з Центром ранньої медико-соціальної реабілітації дітей на 40 ліжок (денний і цілодобовий стаціонар) від 0 до 14 років, де завершення профіль. дитячої інвалідності і соціального сирітства. Налагоджена тісна співпраця по навчанню і перейняттю досвіду роботи з Європейськими клініками по реабілітації дітей з ДЦП та дітей-аутистів: Центр ім. В.І.Козявкіна (м.Трускавець), Центр Йосса Ротфілда, дитяча психіатрична клініка «Аккара» (м. Гронінген, Нідерланди).

 

Основним завданням Центру реабілітації є:

  • профілактика дитячої інвалідності;
  • профільна соціального сирітства;
  • спеціалістами висококваліфікованої комплексної медичної та психолого - педагогічної реабілітації дітей м.Вінни області, України, а також виховання будинку дитини, які опинилися в СЖО, впровадження сучасних методів реабілітації, навчання батьків правилам догляду за хворими дітьми в домашніх умовах та батьків здорового способу життя і профілактики захворювань.

https://www.facebook.com/groups/428788590869827/?ref=share

Опубліковано: 24 04 2024