Комунальне некомерційне підприємство

Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи

Про нас

Про нас

Будинок дитини - це пропонує медико-соціальний заклад, в якому працює медичний та педагогічний персонал (лікарі, медичні сестри - середні та молодші, масажисти, інструктора ЛФК, вихователі, логопеди, музичний керівник, психологи, ерготерапевт, дефектолог та інші спеціалісти).

Головним завданням було і залишаються: обстеження, лікування, реабілітація та догляд, виховання, навчання та опіка для дітей-сирот, дітей, які втратили батьківське піклування, дітей з інвалідністю, з вадами фізичного та розумового розвитку, ВІЛ/СНІД хворими дітьми та іншими категоріями. . . . дітей. що опинилися в складних життєвих обставинах (СЖО). Надання їм медичної, соціальної та навчально-виховної допомоги, забезпечення хронічного і повноцінного фізичного і психічного розвитку, підготовка їх до життя у суспільстві.

Вінницький будинок дитини був створений 1 червня 1980 року на 200 ліжків, цей рік був визначений Міжнародним роком дитини.

У 1990 році у Вінницькому будинку дитини з'явилися спеціалізовані групи, в яких залишилися діти з ураженням ЦНС та хворобами опорно-рухового апарату. Виникла потреба в логопедичній допомозі - було введено 2 ставки логопеда та ставка дефектолога. У 1991 році будинок дитини скорочено на 110 ліжків та на його базі було створено відділення реабілітації на 10 ліжках для дітей з ДЦП та інших органічних уражень ЦНС. Згодом розпочався процес перепрофілювання будинку дитини в спеціалізованому закладі, здатний надавати медико-педагогічну корекцію та медичну реабілітацію в складах категорій дітей із захворюваннями центральної нервової системи, опорно-рухового апарату, вродженими вадами розвитку. 1.03.1993 року будинок дитини набув статус спеціалізованого для дітей з ураженням ЦНС та порушенням психіки. За новим положенням у штаті було введено посади: лікар ЛФК, лікар невролог, психіатр, м/с з ЛФК, логопед, психолог. З 2002 року будинок дитини перейшов в обласне підпорядкування. 

відповідно до Указу Президента України № 411 від 05.05.08 р. «Про заходи щодо забезпечення захисту прав та законних інтересів дітей», Наказу МОЗ № 345 від 01.07.08 р. «Про створення центрів реабілітації на базі будинків дитини, Наказу МОЗ № 70 від 02.02.10 р. «Про заходи щодо розвитку будинків дитини» та відповідно до Постанови КМУ № 1242 від 17.10.07 р. «Про реформування системних закладів для дітей сиріт» на базі БД створено та функціонує Центр ранньої медико-соціальної реабілітації: - на 40 ліжок (20 денних - для вихователів закладів та дітей м. Вінниці та 20 цілодобових (стаціонарних) дітей області та України, як самостійного так і сумісного перебування матері та дитини , що опинилися в СЖО).

Документи будинку дитини

Статут

Річні плани закупівель

Фінансовий звіт суб'єкта малого підприємництва

Форма 2

Опубліковано: 29 03 2024