Комунальне некомерційне підприємство

Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи

Головний лікар

Головний лікар

Андрієвська Надія Марківна –   директор КНП «Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням ЦНС та порушенням психіки ВОР», заслужений лікар України яка неодноразово нагороджувалась грамотою комітету Верховної Ради України №21 від 2011р., Почесною грамотою Міністерства  охорони здоров`я України від 29.05.2015р.,  Почесною  грамотою Вінницької ОДА та обласної Ради,  Дипломом  і Статуеткою «Людина року – 2015р., грамотами Обласного комітету профспілки працівників охорони здоров`я.

Після закінчення Вінницького медичного університету ім. М.І. Пирогова працювала дільничним педіатром Бершадської ЦРЛ, поєднувала теорію з практикою, набувала досвіду і професійного зросту.

З 1986 по 2003 рр. працювала завідувачем дитячого відділення ЦРЛ, де формувався і її характер і досвід керівника. 20 років присвятила себе хворим дітям і прожила з ними безліч безсонних ночей, вихідних і святкових днів, віддаючи їм часточку себе і свого життя.

З 2004 по 2007 роки працювала у Вінницькій обласній клінічній лікарні  у відділенні для дітей раннього віку, маючи вищу кваліфікаційну категорію.

З 03.07.2007 року по теперішній час працює директором Вінницького обласного спеціалізованого будинку дитини з ураженням ЦНС та порушенням психіки. Прийшла цілеспрямовано, з новим меседжем – з поставленою перед собою метою максимально допомогти дітям-сиротам та дітям з інвалідністю і створити їм належні умови проживання та виховання, внести нову струю любові і турботи про них, зробити їх щасливими незалежно від їх статусу, віддати часточку свого життя на розвиток закладу і заповітну мрію дітей: знайти свою родину – маму і тата. Згідно Міжнародної Конвенції ООН «Про права дитини» ініціює перехід дітей до сімейних форм виховання: усиновлення, повернення дітей у біологічні родини, передачу на виховання у сім`ї батьків-вихователів і опікунів – інтеграція в європейське суспільство.

Постійно працює на покращення, зміцнення та модернізацію матеріально-технічної бази закладу. Проведенні капітальні ремонти будівлі, груп, кабінетів, які оснащенні твердим і м`яким інвентарем, розвиваючими зонами для дітей, дидактичним та навчальним матеріалом. Закуплено багато побутової техніки, медичного устаткування, меблів, комп’ютерної техніки, масажних столів, створене ванне відділення, сенсорна кімната, придбана інтерактивна підлога. Все це суттєво покращило матеріально-технічну базу закладу і створило належні умови для вихованців будинку та працівників  закладу, приближені до домашніх.

Опубліковано: 25 04 2024