Комунальне некомерційне підприємство

Вінницький обласний спеціалізований будинок дитини з ураженням центральної нервової системи

Основні завдання дошкільної освіти

Основні завдання дошкільної освіти

Збереження та зміцнення фізичного і психічного здоров'я дітей, формування особистості дитини, розвиток її творчих здібностей та навичок, отримання соціального досвіду та адаптація до навколишнього середовища.

Щоденно з дітьми розвиваються групові та індивідуальні поняття з розвитку мовлення, сенсорного виховання, екологічного напряму, фізичного виховання, образотворчої діяльності та інше. У навчально-виховній роботі використовуємо методики передових педагогічних шкіл, а саме: Емілії Шийко, Марії Монтессорі, Савіної, Артемової, Краузе та інших. Великий вплив на психічний та емоційний стан дітей має музична терапія, пісочна терапія, казко - терапія, арт - терапія, ігротерапія, мнемотехніка (вивчення віршів за коректурними таблицями). Ці напрямки роботи не мають у собі лічильний, профілактичний та корекційний характер. Крім того, організовуються і маються свята та розваги: ​​свято Осені, День Святого Миколая, Дні народження дітей, Новий рік, Різдво, вихідні колядки та щедрівки, свято Весни, Пасхи, День захисту дітей. Дітям організовуємо екскурсії до краєзнавчого музею, МакДональсу, лялькового театру "Золотий ключик", цирку "Шапіто", зоопарку.

У будинку дитини працює психолого-медико-педагогічна комісія - ПМПК, виїзна комісія інклюзивно - ресурсного Центру - ІРЦ, які завершують навчання дітей та дають рекомендації щодо складання індивідуальних програм лікування, навчання, виховання, корекції розвитку та реабілітації дітей, а також основним завданням закладу. . . . . . . . . . . є соціалізація дітей до навколишнього середовища та умови проживання у суспільстві.

Опубліковано: 25 12 2020